beats by dre cheap

Biograd na Moru

 

   Jučer sam bila na otvaranju turističke sezone u Biogradu na Moru. Prošlo je puno godina od kada sam prvi put ljetovala u tom gradiću s 5-6.000 stanovnika. Čudno je da se mnogo toga nije promijenilo iako Biograd ima dobru vezu sa bogatim zaleđem, odličnu klimu i lijepo razvedenu obalu. Jedino što me impresioniralo je marina s 1000 vezova i 200 mjesta na kopnu i 20 velikih teniskih igrališta u jednom od najopremljenijih teniskih kampova na Jadranu. U Biogradu je lijep i zalazak sunca.  Vjerujem da svi oni koji su bili na moru pamte ljepotu predvečerja uz miris mora i šum valova. Sve ostalo je prividno isto kao prije dvadesetak godina. Šetnju gradom kvari smrad koji se s vremena na vrijeme intenzivno osjeća. Šteta, jer u blizini ovog gradića su NP Paklenica, Kornati i Krka i dva parka prirode Telaščica i Vransko jezero, što pruža mogućnost razvoja svih oblika turizma.

 Ipak stvari se sporo pokreću.

Odnedavno turistički radnici Biograda su shvatili da nije dovoljno imati samo more i dobre plaže nego da su turistima jednako važni drugi sadržaji, pa pokušavaju raznim manifestacijama obogatiti svoju turističku ponudu. Jedna od njih je treći po redu Eno-eko-gastro stol s tradicionalnim jelima i pićima i najrazličitijim specijalitetima iz svih krajeva Hrvatske. Svake godine stol je sve duži. Ove godine je bio dug 400m. Ljepotu stola uljepšale su mažoretkinje, klape i druge pjevačke skupine koje su pjevale do kasno u noć.

Delicije sa stolova nestale su za nepun sat u ustima mnogobrojnih turista i građana. Mudar gest turističke zajednice. Besplatno je nahranila više stotina ljudi.

 Ovim je zvanično otvorena ovogodišnja turistička sezona u gradu.

 

Hronika jednog života
http://drijekavica.blogger.ba
07/06/2008 21:57